Bij Infa-Actief hechten we niet alleen waarde aan de kwaliteit van onze producten, maar ook aan de duurzaamheid ervan en de impact die het heeft op het milieu. Daarom maken we enkel gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen. Directeur Björn Terlingen, van onze leverancier Cleanmaster Biolux vertelt er meer over.

‘Al ruim 10 jaar leveren we onze producten aan Infa-Actief. Omdat wij een groothandel in bedrijfshygiëne zijn, kunnen ze voor vrijwel ieder product bij ons terecht. Zo voorzien wij Infa-Actief van ecologische schoonmaakmiddelen, materialen en machines, een groot deel van ons assortiment dus.

Officieel Ecolabel

Bij Cleanmaster Biolux hebben we een eigen lijn schoonmaakproducten. Bijna alle producten uit deze lijn zijn voorzien van een Europees Ecolabel. Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten. Het wordt ondersteund door alle EU-lidstaten en de Europese Commissie. Alléén producten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van milieu, veiligheid én kwaliteit kunnen worden gecertificeerd. Zo’n officieel geregistreerd label krijg je dus niet zomaar en zegt daadwerkelijk iets over onze producten.

Hoog geconcentreerde producten

De producten met het ecolabel, waar Infa-Actief mee werkt, zijn heel hoog geconcentreerd. Het is niet voornamelijk water, zoals bijvoorbeeld wel het geval is met schoonmaakmiddelen uit de supermarkt. Deze bestaan voor ongeveer 97% uit water en 3% uit schoonmaakmiddel. Wij halen het water eruit, zodat je een hoog geconcentreerd product hebt. Dat is te vergelijken met siroop. Je voegt zelf het water toe. Dit betekent dat je dus heel weinig van het product nodig hebt en de sprayfles zelf kunt navullen. De sprayfles gooi je niet weg nadat hij leeg is, maar gebruik je opnieuw. Zo heb je minder afval, maar ook minder kosten, omdat je de sprayfles niet steeds opnieuw hoeft te kopen. Zo’n fles kun je met gemak meerdere jaren gebruiken. Je voeg het schoonmaakmiddel toe met water en je kunt aan de slag. Voordeliger én veel beter voor het milieu.

Direct bij de klant geleverd

Om Infa-Actief te ontzorgen, leveren wij bepaalde producten direct bij hun klanten. Toiletpapier en handdoekjes bijvoorbeeld. Dan hoeven de medewerkers dit niet eerst ergens anders te gaan ophalen, maar kunnen ze direct op de locatie aan de slag. Bij Cleanmaster Biolux gaan we voor langdurige klantenrelaties, zo ook met Infa-Actief. Het is fijn samenwerken met Boudewijn en Wietske!’